Jeg holdt lige fødselsdag i lørdags - så de kager jeg serverede der, vil I få opskrifterne på i løbet af den kommende uge.
Jeg trives med at prøve nyt og eksperimentere i køkkenet og det er mine gæster og familie blevet vant til ;-)
Her blev det til Rødbedemuffins som er Muffins med virkelig god smag
Jeg trives med at prøve nyt og eksperimentere i køkkenet og det er mine gæster og familie blevet vant til ;-)
Her blev det til Rødbedemuffins som er Muffins med virkelig god smag
2 kogte mellemstore rødbeder
1 dl.ahornsirup eller anden sirup
1 tsk. vanille ekstrakt eller fra vanillestang - undgå kunstig tilsætning og aroma
ca. 4 dl. speltmel
1½ dl. kakaopulver usødet
3 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. kanel
1½ dl. kokosolie eller rapsolie
½ ds. kokosmælk eller 1½ dl. soyamælk eller anden mælk
Creme topping:
11 dadler, sat mindst 4 timer i blød i koldt vand, gerne til dagen efter
1 moden avocado
1/2 tsk. vanille
1dl. kakaopulver usødet
1/2 spiseskefuld kokosmælk eller anden mælk
Lidt salt
eventuelt lidt øko granatæble-frugtkrymmel
Muffins:
Kog rødbederne i 45 minutter i letsaltet vand - det kan du
sagtens have gjort dagen før - så du evt. har kogt flere rødbeder som du så
bruger til frikadeller eller en tærte.
Blend rødbeder, sirup og vanille til det er en glat masse.
Kom
mælken i og blend den med.
Bland mel, kakao, bagepulver, salt og kanel i en
skål.
Tilsæt rødbede-mælkeblandingen og rør det rundt.
Tilsæt smeltet kokosolie
eller anden olie.
Fyld dejen ¾ op i muffinsforme.
Bag kagerne
ved 180 grader i 17 - 18 minutter.
Kagerne bliver tørre hvis de bager for længe.
Avokado-Dadel creme:
Hæld vandet fra dadlerne og kom dem i
en blender og tilsæt avokadokødet, vanille, kakaopulver og kokosmælk.
Blend
til massen er ensartet.
Smør cremen på de afkølede muffins.
Drysses eventuelt med frugtkrymmel.
Server ;-)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar