Virkeligt lækker suppe, som er krydret men ikke stærk, du kan selv gøre den lige så stærk som du ønsker med mere chili, og
linserne kan du ikke smage pga. krydderierne - så det er en grøntsags suppe for alle.
Suppen kan sagtens spises genopvarmet dagen efter, hvis der er en rest.
Brug evt. de grøntsager du har i forvejen til suppen.
Suppen kan sagtens spises genopvarmet dagen efter, hvis der er en rest.
Brug evt. de grøntsager du har i forvejen til suppen.
4 personer
1 fennikel skåret i tern
1 stort løg hakket
2 gulerødder, skrællet og hakket
1 mellemstor sød kartoffel, skrællet og hakket
3 fed hvidløg, hakket
1 spsk. olie
2 tsk. spidskommen
1 ts.k gurkemeje
1/2 tsk. tørret koriander
1/4 tsk. kanel
Evt. lidt chili eller cayennepeber men kun en knivspids
1½l kogende vand
1½ spsk grøntsagsboullion
saften fra 1 citron
salt
Topping: hakkede mandler
Varm olien og svits løg og fennikel i 2 - 3 minutter.
Kom gulerødder, hvidløg og sød kartoffel i gryden sammen med
kanel, cayennepeber, koriander, gurkemeje og spidskommen, rør godt rundt i 1 minut
og tilsæt derefter 2½ dl af vandet.
Kog grøntsagerne i 10 minutter.
Kom resten af vandet og boullion sammen med de skyllede røde linser
i suppen.
Lad suppen simre i 20 minutter.
Lad suppen simre i 20 minutter.
Smag suppen til med salt og citronsaft.
Server suppen varm med et lille drys af mandler.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar