Super lækker suppe med krydrede græskarkerner, der lige giver
det der helt særlige ved denne suppe.
Så husk også at tage dig tid til at riste græskarkernerne med krydderierne.
3 - 4 personer
Så husk også at tage dig tid til at riste græskarkernerne med krydderierne.
3 - 4 personer
1 butternut græskar eller et andet slags græskar, skrællet,
udkernet og skåret i større tern.
2 mindre æbler, groft revet
2 fed hvidløg, hakkede
¼ selleri hoved skåret i større tern.
2 spsk.olivenolie
2 tsk. tørret timian eller 3 tsk. frisk.
1,2 liter kogende vand
1 spsk. grøntsagsboullion.
Salt -peber - citronsaft.
Knas:
100 g. græskarkerner
2 tsk. knust spidskommen
1 spsk. sød chilisauce eller 1 - 2 tsk tørret chili
2 tsk. sojasauce
3 spsk. citronsaft
Lidt salt
Svits græskar, selleri, løg, hvidløg, æble i olien i 5
minutter under omrøring. Kom timian, vand og boullion i gryden.
Lad suppen
småkoge i ½ time under låg.
Blend suppen.
Smag
suppen til med salt, peber og citronsaft og kog suppen op.
Rist græskarkernerne på en varm, tør pande i 2 minutter.
Tilsæt spidskommen og chilisauce rør
rundt.
Tilsæt sojasauce og citronsaften.
Rist græskarkernerne i 5 minutter
under omrøring til de er tørre, smag dem til med salt - husk de er varme.
Server suppen med et drys af de ristede, krydrede græskarkerner og eventuelt
groft brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar