Denne linsepostej
smager godt - også for kødspisere :-)
Oprindeligt opskrift fra Kirsten Skaarup som er dygtig, og har lavet mange vegetar madbøger, jeg har bare ændret lidt på opskriften.
1 laurbærblad
1 løg hakket
2 fed hvidløg
1 stængel bladselleri eller 100g. champignon
2 spsk olivenolie
8 friske salvieblade eller 2 tsk. tørret salvie
50 g valnødder
1 økologisk citron - saften og lidt af skallen derfra.
1-2 spsk tamari/ soyasauce
Kog linserne i rigeligt vand i 20 minutter med 1
laurbærblad. Tag laurbærbladet op og
afdryp linserne i en sigte.
Hak løg, hvidløg og bladselleri eller champignon.
Svits de tre ting i olie 5 minutter.
Blend linser, løg, hvidløg, bladselleri/champignon og salvie. Brug evt. en stavblender,
Hak valnødderne fint og rør dem i postejen.
Tilsæt 1-2 tsk reven citronskal og smag postejen godt til
med soyasauce, peber og citronsaft. Tilsæt evt. lidt mere olie hvis postejen virker tør.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar