Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

søndag den 8. februar 2015

Linsepostej - også for kødspisere

Denne linsepostej  smager godt - også for kødspisere :-)
Oprindeligt opskrift fra Kirsten Skaarup som er dygtig, og har lavet mange vegetar madbøger, jeg har bare ændret lidt på opskriften.

100 g grønne linser
Linsepostej med frisk agurk på rugbrød
1 laurbærblad
1 løg hakket
2 fed hvidløg
1 stængel bladselleri eller 100g. champignon
2 spsk olivenolie
8 friske salvieblade eller 2 tsk. tørret salvie
50 g valnødder
1 økologisk citron - saften og lidt af skallen derfra.
1-2 spsk tamari/ soyasauce

Kog linserne i rigeligt vand i 20 minutter med 1 laurbærblad.  Tag laurbærbladet op og afdryp linserne i en sigte.
Hak løg, hvidløg og bladselleri eller champignon.
Svits de tre ting i olie 5 minutter.
Blend linser, løg, hvidløg, bladselleri/champignon og salvie. Brug evt. en stavblender,
Hak valnødderne fint og rør dem i postejen.
Tilsæt 1-2 tsk reven citronskal og smag postejen godt til med soyasauce, peber og citronsaft. Tilsæt evt. lidt mere olie hvis postejen virker tør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar