Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

fredag den 4. juli 2014

Banan Chia med boghvede topping.

Det her er sundt morgenmad og super lækkert, da det både er sødt, blødt og med knas - uden sukker.
Forberedelserne laves dagen/aftenen før spisning.
2 portioner

Chia -blanding:
4 spsk. Chia frø
ca. 2 dl. mandelmælk, sojamælk eller anden mælk
2 bananer skrællede
2 store håndfulde havregryn 
1/2 tsk. vanille 
en knivspids kanel

Knas Toppings:
4 spsk. rå boghvede gryn
4 spsk. rosiner
4 spsk. hele rå mandler groft hakkede
en knivspids kanel


Mos bananer i en skål med en gaffel. 
Rør Chia frø og havregryn i bananerne. 
Rør mandelmælk, vanille og kanel i. 
Kom Chia-banan blandingen i køleskabet til næste dag.  
Skyl boghvede grynene. 
Kom boghvedegryn, rosiner og hakkede mandler i en anden skål. 
Dæk det hele med koldt vand og kom blandingen i køleskabet til næste dag.  


Om morgnen kom Chia blandingen i en eller flere skåle, alt efter hvor mange portioner du har lavet. Du kan tilsætte mere mælk hvis du syntes det er for tykt. 
Hæld vandet fra boghvede -mandel rosin blandingen og skyld den i en sigte. 
Kom blandingen som topping ovenpå Chiablandingen. 
Drys med lidt kanel. 
Server.

Tips: Chia blandingen og Boghvedeknas kan holde sig i køleskabet i op til 2 døgn. Du kan udelade havregryn i Chiablandingen, så skal mælk og Chiafrø fordobles. 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar