Det her er sundt morgenmad og super lækkert, da det både er sødt, blødt og med knas - uden sukker.
Forberedelserne laves dagen/aftenen før spisning.
2 portioner
Chia -blanding:
4 spsk. Chia frø
ca. 2 dl. mandelmælk, sojamælk eller anden mælk
2 bananer skrællede
2 store håndfulde havregryn
1/2 tsk. vanille
en knivspids kanel
Knas Toppings:
4 spsk. rå boghvede gryn
4 spsk. rosiner
4 spsk. hele rå mandler groft hakkede
en knivspids kanel
Mos bananer i en skål med en gaffel.
Rør Chia frø og havregryn i bananerne.
Rør mandelmælk, vanille og kanel i.
Kom Chia-banan blandingen i køleskabet til næste dag.
Skyl boghvede grynene.
Kom boghvedegryn, rosiner og hakkede mandler i en
anden skål.
Dæk det hele med koldt vand og kom blandingen i køleskabet til næste dag.
Om morgnen kom Chia blandingen i en eller flere skåle, alt efter hvor mange portioner du har lavet. Du kan tilsætte mere mælk hvis du syntes det er for tykt.
Hæld vandet fra boghvede -mandel rosin blandingen og skyld den i en sigte.
Kom blandingen som topping ovenpå Chiablandingen.
Drys med lidt kanel.
Server.
Tips: Chia blandingen og Boghvedeknas kan holde sig i køleskabet i op til 2 døgn. Du kan udelade havregryn i Chiablandingen, så skal mælk og Chiafrø fordobles.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar