Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

søndag den 22. marts 2015

Banan Scones med kokos og havre.

Hurtige lækre brød.
8 store stykker

350 g spelt mel eller anden mel  
1dl kokosolie eller smør
Eventuelt 2 spsk. kokos sukker eller rørsukker, kan udelades
2 meget modne bananer, skrællede og mosede
1 tsk. vanilje
2 spsk. mast hørfrø med 6 spsk kogende vand eller  1 æg
3 tsk. bagepulver
1½ dl. havregryn,
1½ dl. kokosmel
Eventuelt. 1 dl. hakkede valnødder / mandler
1,5 dl. plantemælk eller mælk
1dl. mel

Forvarm ovnen til 180 g. 
Beklæd en bageplade med bagepapir.

Bland kokosolie, sukker. 
Mos bananerne og bland dem med mælken. 
Pisk hørfrøblandingen eller æg i mælke bananblandingen.  
Kom sukker - olie blandingen i banan blandingen. 
Bland mel, havregryn, kokosmel, vanilje og bagepulver.    
Bland det flydende med mel blandingen.  
Ælt dejen sammen og lav en kugle af dejen som du trykker flad. 
Kom dejen på bagepapir og tryk dejen til en flad rund dejskive. 
Skær den i 8 trekanter med en kniv, ligesom i et hjul - uden at skære dejen helt igennem. 
Bag brødet i 20 minutter ved 180 grader. 
Når brødet er let brunet og de enkelte stykker har trukket sig lidt fra hinanden er brødene færdige. 
Når brødet er afkølet, kan det brækkes i 8 stykker.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar