Meget lækker Dhal, som er en linseret lavet på de orange linser.
Denne ret er meget tæt på at være den jeg holder mest af. Inspiration har jeg fået på en indisk restaurant, der ligger i nærheden af hvor jeg bor. Hvor jeg de gange jeg har været der, efter at have smagt en linseret med frugt og nødder hos dem - har forsøgt at lave noget lignende - og det blev denne lækre Dhal.
Til 3 - 4 personer alt efter tilbehør
1 løg, hakket
1-2 spsk. frisk revet ingefær
2 spsk. olie
2 store spsk. karrypasta -jeg brugte en rød thailandske curry
pasta
½ tsk. gurkemeje
½ tsk. karry
7 dl. kogende vand
1 spsk grøntsags boullion
2½ dl tørre orange linser
1 stort blomkål i buketter eller ½ blomkål og ½ broccoli i buketter,
30 g. Hasselnødder
100 g. Ananas i små trekanter eller tørrede abrikoser skåret
i tykke strimler
salt
Tilbehør: Mango chutny
og kogte ris
Sauter løg, hvidløg og ingefær i olien, indtil de er bløde,
ca. 3 minutter.
Tilsæt karry pasta, gurkemeje og karry, og rør i 1
minut.
Tilsæt bouillon og vand og pisk det sammen med løg blandingen.
Skyl linserne i en sigte og kom linserne i karrysuppen, og
lad det simre i 20 minutter.
Tilsæt mere vand undervejs så retten ikke koger tør.
Tilsæt nødder, blomkål og ananas
stykker.
Lad det hele simre i 10 minutter.
Smag til med salt.
Server retten varm sammen med Mango
chutney og kogte ris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar