Boller der smager godt, med en god krumme ,der er lidt
sundere og mere mættene. Gode i madpakker.
12 stk.
½ pakke gær 25 g.
1 tsk. rørsukker
eller ahornsirup
2½ dl kogte brogede pinto bønner eller hvide bønner
Knapt 2dl. vand
1 tsk. salt
1 spsk. olie
ca. 350 g. speltmel eller anden mel
1 tsk. kardemomme
Drys: sesamfrø.
Rør det lune vand, gær og sukker i en lille skål og lad det
stå ca. 5 minutter.
Blend bønner, salt og vand til en ensartet masse.
Tilsæt
olien.
Bland bønne massen i gæren.
Bland mel og kardemomme sammen.
Bland mel massen
og bønne massen.
Ælt dejen sammen tilsæt evt. lidt mere mel.
Lad dejen hæve i ½
time.
Form dejen til 12 boller.
Sæt bollerne på en bageplade med
bagepapir.
Pensel bollerne med vand og
drys dem med sesamfrø.
Lad bollerne hæve i 20 minutter.
Bag bollerne ved 180
grader i ca 20 minutter.
.
.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar