Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

søndag den 8. marts 2015

Store småkager med chokolade,pistacie og krydderier

Har du lyst til nogle nye store krydrede småkager - så bag dem her - de er nemme at lave, lækre og smukke.
De er krydderet ligesom pebernødder, Vil du have dem mindre krydrede, hvor kagerne kun smager lidt af kanel så udelad nellike i dejen.
12 små eller 8 større kager

6 spsk ahornsirup
2 spsk rørsukker
1/4 kop kokosolie smeltet
1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefær
1/4 tsk nelliker
1/4 tsk salt
1/2 tsk bagepulver
2½ dl.spelt mel
1/4 havremel af havregryn
1 æg eller 3 spsk kogende vand og en spsk. hørfrø knust eller 1 æble groftrevet kogt til mos med lidt vand i en gryde.
Topping: Mørk chokolade og knust pistacienødder - her har jeg brugt de nødder med salt.

Forvarm ovnen til 180 grader. 
Pisk sirup, sukker, kokosolie, kanel, ingefær, nellike, salt sammen. 
Bland havregryn der er blendet til mel med mel og bagepulver.
Bland melblandingen med sukker-olie- krydderi blandingen.  
Lad dejen stå i 2 minutter, så bliver dejen tykkere.  
Tril dejen til kugler du trykker flade på bagepapir på en bageplade. 
Bag kagerne i 10 - 12  minutter  ved 180 grader. 
Køl kagerne af. 
Smelt den mørke chokolade i en lille skå,l der står i en gryde med kogende vand, rør rundt i chokoladen. Tag det hele fra varmen.  
Dyb kagerne i den flydende mørke chokolade og derefter drys kagerne med knuste pistacienødder uden skal, så nødderne hænger fast i den smeltede chokolade. 
Læg kagerne på bagepapir. 
Lad chokoladen størkne.
Kagerne kan opbevares i kagedåse med madpapir imellem.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar