Perlebyg møder Indien med rodfrugter ,krydderier, lidt
linser, chili,kokosmælk og masser af citron
En vildt lækker ret.
ca. 5 personer eller til to dage.
3 mellemstore gulerødder
3 mellemstore kartofler eller 2 pastinakker
2 mellemstore sød kartofler
3 spsk. olie
1 tsk. timian.
salt-peber
2 tsk. spidskommen
4 grønne kardemomme kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. gurkemeje pulver
1 spsk. hakket frisk ingefær
1 lille rød chili peber hakket - kan udelades - gør det
efter smag og hvem der skal spise med.
1 stort løg hakket
150 g. perlebyg
skylles under koldt vand - du kan selvfølgelig også bruge ris
1 liter kogende vand
1 spsk. grøntsagsboullion pulver.
100 g røde linser
1 ds. kokosmælk
Saft og fint revet skal fra en øko citron
Tilbehør. ca. 1 liter frisk spinat
Tænd ovnen. 200 grader.
Skræl og hak i mindre stykker gulerødder , kartofler og sød kartoffel.
Skræl og hak i mindre stykker gulerødder , kartofler og sød kartoffel.
Kom grøntsagerne i et ildfast fad, så de ligger i et enkelt lag.
Dryp med olien, drys med timian, salt og peber over grøntsagerne.
Bag grøntsagerne i ½time ved
200 grader i ovnen.
Varm olien i en
gryde og tilsæt spidskommen, gurkemeje, ingefær og evt. chili. Rør godt rundt,
indtil det dufter og tilsæt løg.
Lad løg og krydderier små stege i ca. 5 minutter.
Tilsæt perlebyg eller ris og 1 liter kogende vand.
Lad løg og krydderier små stege i ca. 5 minutter.
Tilsæt perlebyg eller ris og 1 liter kogende vand.
Lad det hele koge op og skru ned igen så det
simrer i 15minutter.
Tilsæt boullion pulver.
Skyl linserne og
tilsæt dem til retten i gryden.
Lad det hele simre i 15 minutter, eller indtil
de røde linser er kogt.
Kom de bagte grøntsager fra ovnen i gryde grøntsagsretten,
sammen med kokosmælk, citronskal og citronsaft.
Rør godt rundt og smag til med salt og peber.
Lad
retten simre i 3- 4 minutter, så det hele er smagsmæssigt blandet.
Skyl spinatbladene og kom dem i en gryde med ½ dl. vand.
Lad
det koge op så spinatbladene lige falder sammen.
Hæld spinaten i en sigte så
vandet lige drypper fra.
Læg spinat
bladene i kanten af hver dyb tallerken retten skal serveres i.
Hæld en stor
suppeske fuld krydret Bygotto i hver tallerken og server
Ingen kommentarer:
Send en kommentar