Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

lørdag den 21. marts 2015

Bygotto med bagte rodfrugter og indiske krydderier

Perlebyg møder Indien med rodfrugter ,krydderier, lidt linser, chili,kokosmælk og masser af citron
En vildt lækker ret.
ca. 5 personer eller til to dage.

3 mellemstore gulerødder
3  mellemstore kartofler eller 2 pastinakker
2 mellemstore sød kartofler
3 spsk. olie
1 tsk. timian.
salt-peber
2 tsk. spidskommen
4 grønne kardemomme kapsler eller 1 tsk. stødt kardemomme
1 spsk. gurkemeje pulver
1 spsk. hakket frisk ingefær
1 lille rød chili peber hakket - kan udelades - gør det efter smag og hvem der skal spise med.
1 stort løg hakket
150 g.  perlebyg skylles under koldt vand - du kan selvfølgelig også bruge ris
1 liter kogende vand
1 spsk. grøntsagsboullion pulver.
100 g røde linser
1 ds. kokosmælk
Saft og fint revet skal fra en øko citron
Tilbehør. ca. 1 liter frisk spinat

Tænd ovnen. 200 grader.
Skræl og hak i mindre stykker gulerødder , kartofler og sød kartoffel. 
Kom grøntsagerne i et ildfast fad, så de ligger i et enkelt lag. 
Dryp med olien, drys med timian, salt og peber over grøntsagerne. 
Bag grøntsagerne i ½time ved 200 grader i ovnen.  
Varm olien i en gryde og tilsæt spidskommen, gurkemeje, ingefær og evt. chili. Rør godt rundt, indtil det dufter og tilsæt løg.
Lad løg og krydderier små stege i ca. 5 minutter.
Tilsæt perlebyg eller ris og 1 liter kogende vand.  
Lad det hele koge op og skru ned igen så det simrer i 15minutter.
Tilsæt boullion pulver. 
Skyl linserne og tilsæt dem til retten i gryden. 
Lad det hele simre i 15 minutter, eller indtil de røde linser er kogt. 
Kom de bagte grøntsager fra ovnen i gryde grøntsagsretten, sammen med kokosmælk, citronskal og citronsaft. 
Rør godt rundt og smag til med salt og peber. 
Lad retten simre i 3- 4 minutter, så det hele er smagsmæssigt blandet.
Skyl spinatbladene og kom dem i en gryde med ½ dl. vand. 
Lad det koge op så spinatbladene lige falder sammen. 
Hæld spinaten i en sigte så vandet lige drypper fra.  
Læg spinat bladene i kanten af hver dyb tallerken retten skal serveres i. 
Hæld en stor suppeske fuld krydret Bygotto i hver tallerken og server


Ingen kommentarer:

Send en kommentar