Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

søndag den 21. juni 2015

Blåbær scones med kanel.

Hurtigt brød til weekend morgener eller
søndagskaffen eller
madkurven med ud i det grønne.

6 spsk. kogende vand og 2 spsk. hørfrø eller 1 æg
250 g. glutenfrimel evt. Jyttemel eller Speltmel.
3tsk.bagepulver              
1
 tsk. stødt kanel.
4 spsk. kokosolie smeltet.
1½ dl soja yoghurt eller kokosyoghurt eller anden yoghurt  
½ tsk. vanilje
1½ dl friske eller frosne blåbær
2 - 3 tsk. kokossukker til drys. (Kokossukker påvirker ikke blodsukkeret)
1 tsk. stødt kanel til drys

Tænd ovnen på 200 grader.
Kom bagepapir på bageplade.
Rør det varme vand og hørfrø sammen og lade det stå i 10 minutter.
Rør mel, bagepulver, vanilje og kanel i en stor skål. 
Vend bærrene i mel blandigen.
Smelt kokosolien og blande den med yoghurt. 
Bland hørfrøblandingen eller ægget i yoghurten. 
Bland mel blandingen med yoghurt blandingen.
Kom dejen ud på bagepapiret i en aflang pølse.
Tryk dejen ud på bagepapiret i en aflang firkant.
Skær dejen ud i trekanter.
Drys med kanel og kokossukker.
Bag de trekantede scones i 10 - 12 minutter ved 200 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar