Boller med en sød lidt krydret smag.
Du kan sagtens tilsætte rosiner, tørrede tranebær og /eller
hakkede mandler til dejen - det smager også super godt. Jeg elsker det - men har udeladt det i denne version - da min søn helst vil have boller uden alt det fyld ;-)
De 3 hævninger giver en god smag og struktur til bollerne.
ca. 15 stk.
ca. 15 stk.
½ pk. gær - 25 g.
1 nisseøl/ sød hvidtøl
4 spsk. kogende vand
1 tsk. salt
½ tsk kardemomme
2 tsk. kanel
500g. fint speltmel eller
hvedemel
2 spsk. raps olie
Bland øl og vand.
Opløs gæren i det lidt lune øl.
Kom olien i øllet.
Bland
salt, kardemomme og kanel i melet i en anden skål.
Tilsæt ca. halvdelen af melblandingen til ølblandingen rør
godt rundt og sæt dejen til forhævning i ca. 10 minutter.
Efter hævningen
tilsæt det meste af resten af melet.
Ælt dejen og sæt den til hævning i ½ time.
Form boller ud af dejen sammen med den sidste mel og sæt bollerne på en
bageplade beklædt med bagepapir.
Lad bollerne hæve i 20 minutter.
Bag bollerne
i ca. 18 - 20 minutter ved 180 graders varme.
Lad bollerne afkøle.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar