Hvorfor nu spise Boghvede?
Boghvede er frø fra en etårig plante fra pileurtfamilien og i samme familie som rabarber er i, her bruger vi dog frøene.
Det hedder boghvede da det ligner Bøgetræets
frø, men har intet med bøgetræer ellers at gøre, udover at begge dele også vokser her i landet.
Boghvede har været dyrket i Danmark i mange århundreder.
Bruges i Mysli, som grød, ligesom ris og som mel.
Indeholder antioxidanter ligesom Quinoa og Boghvede reducerer også optagelsen af kolesterol i vores blod - når vi spiser det.
Da boghvede har et højt indhold af protein og sunde
fedtstoffer, giver det en længere mæthedsfornemmelse og er
derfor også godt som morgenmad.
Hel boghvede koges i dobbelt vand i 20 min. Er en god
erstatning for pasta, ris og kartofler. Boghvedemel kan bruges til brød, pandekager og kager.
Husk at skylle frøene inden brug da der ligesom på Quinoa
sidder et bitterstof på frøene, som planten har som forsvar mod at blive spist
ude i naturen.
Fordele ved boghvede er, at det indeholder meget protein og
er letfordøjeligt, og det bruges også i medicin mod forhøjet blodtryk.
Boghvede giver ikke
allergi, kan hjælpe mod diabetes, og sænker vores blodsukker langsommere end ris eller
hvede produkter. Indeholder ikke gluten.
Har sød smag, og renser og styrker vores tarme. Boghvede kræver ikke pesticider eller andre kemikalier ved dyrkning, da den
vokser så hurtigt.
Er god til at tage overskydendede væske fra kroppen, god for
kroppen energi som ”yang mad”, giver derved ekstra varme i den kolde årstid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar