Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

tirsdag den 12. august 2014

Ratatouille med Quinoa

Lige nu her i august fås danske tomater, peberfrugt og squash i massevis, så det er tid til denne lækre ret.
Jeg har altid hold meget af Ratatouille, og sammen med Quinoa bliver det en hel ret. 
2 personer

1 stort Løg skåret i smalle både
2 små Squash skåret i halve skiver
2 Peberfrugt en rød og og en gul i store tern 
2 fed hvidløg – grofthakket
Ca. 14  små tomater hele
½ fennikel eller ½ aubergine skåret i mindre stykker
2 spsk. olivenolie
2 spsk. tomatpure
1 tsk. tørret paprika
Lauerbærblad
2 dl. Urteboullion
Evt en sjat rødvin 1 dl.
vand
salt –peber
½ spsk. oregano
ca. 2 spsk. citronsaft 
1 spsk. honning eller andet sødemidel
1 dl. quinoafrø
Topping: hakket persille og 12 hakkede mandler

Løg og hvidløg svitses i olien. 
Alle grøntsagerne tilsættes og svitses kort, derefter tilsættes vand,evt. rødvin, boullion, salt, peber, oregano, lauerbærblad, citronsaft, tomatkoncentrat, paprika og honning.
Det hele simrer i ca 40 minutter. Tilsæt vand  og rør undervejs, så det ikke brænder på. Smag retten til.
Skyl imens grøntsagerne småkoger Quinoa i en sigte og hæld det i en gryde sammen med 2½ dl. kogende vand. Lad quionoen småkoge under låg i ca. 15minutter. Tag gryden fra varmen og lad den stå i 5 minutter eller længere tid.

Hæld den kogte quinoa op i grøntsagsretten når den er færdig og bland det hele. 
Server med hakket frisk persille og hakkede mandler

Ingen kommentarer:

Send en kommentar