Lækre, bløde, knasende boller
med anis, hørfrø, kommen, birkes - drysset med bløde rugkerner.
Er du ikke så vild med anis smagen kan du udelade det, eller
kun komme 1 tsk. i dejen - for det gør noget ved smagen af bollerne. ;-)
Ca. 20 stk.
50 g. gær
2½ dl. vand lunt
2½ dl. Sojamælk og 1 tsk. citronsaft eller Kærnemælk
250 g. Spelt fuldkornsmel eller anden fuldkornsmel
2 spsk. rapsolie
2 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
1 spsk. anisfrø
1 dl. hørfrø
2 spsk. kommen
2 spsk. birkesfrø
Ca. 550 g, fint speltmel eller hvedemel
1 dl. knækket rugkerner
Gæren smuldres og blandes med lunt vand samt sojamælk + citronsaft eller kærnemælk.
Tilsæt grahamsmel, olie, salt, sukker, anis,
hørfrø, kommen og birkes.
Rør dejen sammen og tilsæt næsten alt speltmel eller hvedemel.
Ælt dejen godt og kom mel i til det er en god smidig dej.
Sæt dejen til hævning i ca. ½ time.
Kom de knækkede rugkerner i en skål og overhæld dem med
kogende vand. Lad rugkernerne være i
vandet, imens dejen hæver.
Ælt dejen igennem og form dejen til boller.
Hæld rugkernerne i en sigte, så vandet drypper fra.
Tryk bollerne ned i de udblødte rugkerner, så de hænger på
overfladen af bollerne og sæt bollerne på bageplade.
Lad bollerne hæve i 20 minutter.
Bag bollerne i 18 – 20 minutter ved 180 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar