Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

onsdag den 16. juli 2014

Linse middagsboller med Soba Nudler og Tomatsauce.

Så fik jeg lyst til middagsboller i tomatsauce. 
Her har jeg valgt at lave middagsbollerne af linser og champignon og en del krydderier - som jeg kan lide det.  
Du kan også servere ris eller pasta til. 

Jeg bruger Soba nudler da de er sundere end hvede nudler - de er lavet af boghvedemel. 
Husk Linse middagsbollerne kan fryses.  
ca. 3 personer.

Linseboller:
½ kop tørrede røde eller grønne linser
2½ dl. vand
1 tsk. grøntsagsboullion pulver
2 laurbærblade
ca. 125 g. champignon
2 spsk. valnødder hakkede
2 spsk. mandler hakkede
1½ dl. havregryn
3 soltørrede tomater eller 2 hakkede tomater
2 tsk.oregano
En lille håndfuld frisk persille
½ hakket stort løg
1 - 2 fed hvidløg
1 tsk. majsstivelse
1 tsk. røget paprika eller sød paprika
salt - peber
En knivspids  cayennepeber

Tomatsauce:
1 spsk. Olivenolie
2 små eller 1 stort løg hakket
3 fed hvidløg knust eller skåret i tynde skiver
1 ds. tomater eller 8 friske tomater hakkede
2 spsk. tomatpure.
2 spsk. frisk basilikum eller 1 spsk. tørret
2 tsk. oregano tørret eller det dobbelte frisk
1 tsk frisk timian (eller ½ tsk tørret)
Salt og peber.

Soba Nudler ( Boghvede nudler):75g. pr. person.

Drys: hakket frisk persille.

Linse Middagsboller.
Kom linserne der lige er skyllet i en sigte, i det kogende vand med boullion i en gryde. 
Tilsæt laurbærbladene.  
Lad det lige koge op og skru derefter ned for varmen så linserne simrer i ca. 18 - 20 minutter.
Hak champignon og bland det eller blend det sammen med valnødder, mandler, halvdelen af havregrynene, tomater, oregano, persille, cayenne, salt, peber, paprika, majsstivelse, hvidløg og løg. 
Blend / bland det godt
Hæld de kogte linser i en sigte så vandet løber fra. 
Kom Linserne i blenderen/ skål til krydderiblandingen. 
Rør det godt sammen og tilsæt resten af havregrynene, og rør godt rundt.
Tænd ovnen på 180 grader.
Rul i hændene middagsboller ud af linsefarsen og kom dem på bagepapir på en bageplade. 
Bag Linse middagsbollerne i 35- 40 minutter ved 180 grader til de er gyldne.

Tomatsauce
Svits løg og hvidløg i olien i 2 minutter i en gryde.
Tilsæt tomatpure og tomater og lad det hele simre i 4 minutter
Kom timian, oregano og basilikum i saucen og lad dem simre med i 4 minutter
Smag saucen til med salt og peber.

Bland de bagte linse middagsboller med tomatsaucen. Tilsæt evt. lidt kogende vand hvis saucen skal være tyndere. 

Kog Nudlerne i vand med salt efter anvisningen på pakken ca. 4- 5minutter. Hæld vandet fra nudlerne.   
Server Nudlerne med  Linse middagsbollerne og tomatsaucen.

Drys med persille. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar