Lækker efterårsret!
Få fat i nogle friske svampe eller brug champignon.
Prøv nogle af de nye pastaformer der er kommet i butikkerne, som ikke er lavet af hvedemel men bønner eller quinoa. Det er meget sundere.
4 personer
1 pk. Pasta - dem du bedst kan lide. Jeg har her brugt ris-quinoa
pasta
300 g. friske svampe eller champignon - halverede
1 glas artiskokhjerter - hæld væsken fra og halver
artiskokkerne
1 dåse kikærter kogte, eller kikærter du har haft i blød i 8
timer i vand og derefter kogt omkring en time i nyt vand med salt - husk de kan fryses, så lav en stor
portion og kom resten i fryseren
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg (hakket)
1 løg (hakket)
ca. 2 dl. kogende vand
1 spsk. grøntsagsboullion pulver
1 spsk. tørret oregano eller 2 spsk. frisk
1 tsk. frisk timian eller 2 tsk. tørret
1 dl. soyafløde eller anden form for fløde.
Soya sauce
salt - peber
Eventuelt Parmesanost eller Vegansk parmesanost til at
drysse over toppen
Masser af frisk hakket persille til drys
Kog pastaen som det står på pakken i kogende
vand med salt.
Rør i pastaen en gang imellem så den ikke koger fast i bunden
af gryden.
Varm olien op i en anden gryde, tilsæt løg og
svits det i ½ minut.
Tilsæt svampe, artiskokker, kikærter og hvidløg.
Rør rundt
½ minut og tilsæt vand og boullion.
Lad retten simrer i 5 minutter.
Tilsæt oregano, salt, timian.
Småkog retten indtil svampene er møre.
Tilsæt soyafløde eller anden form for fløde.
Smag retten til med
soyasauce, salt og peber.
Server retten med de kogte
pasta.
Drys med rigeligt persille og
eventuelt fintrevet parmesan ost
Ingen kommentarer:
Send en kommentar