Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

søndag den 26. oktober 2014

Rodfrugter med karry, røget paprika og edamame bønner

Dejlig sammenkogt ret, fyldt med varme og lækre grøntsager - retten er også god dagen efter til en hurtig opvarmning. 
4 personer

ca. 1 kg. kartofler skrællede og skåret i mindre stykker
4 store gulerødder skåret i skiver
300 - 400 gram selleri skrællet og skåret i mindre stykker
1 porrer skåret i ringe
2 løg hakket
6 fed hvidløg, hakket
5 laurbærblade
ca. 1½ l vand
2 spsk. urte bouillon pulver
1½ spsk. oregano
3 tsk. karry
1½ tsk. paprika
¼ tsk. røget paprika
peber - salt
200 g edamame bønner afskallede evt. fra frost
3 spsk. øko maizenamel eller speltmel/ hvedemel
1 dl vand
soja sauce / citronsaft


Kartofler, gulerødder, selleri, løg, hvidløg og laurbærblade kommes i en gryde og dækkes med kogende vand ca. 1½ liter.  
Når det hele koger kom boullion pulver, oregano, 2 x paprika, karry og peber i gryden.  
Lad retten stå og småkoge indtil rodfrugterne er møre. 
Tag de laurbærblade op som du kan finde, og tilsæt edamame bønnerne.  
Jævn saucen med maizenamel eller speltmel rørt klumpfrit med vand.  
Smag retten til med soja sauce og eller citronsaft. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar