Har du tid så lav denne suppe - den er lækker og pistacienødderne gør den helt særlig.
4 personer
4 røde peberfrugter
1 blomkål hoved delt i mindre buketter
2 spsk .olie
2 løg, hakket i mindre stykker
4 fed hvidløg, hakket
1 liter kogende vand
1 spsk. grøntsagsboullion
2 tsk. timian
2 tsk. sød paprika
salt og peber
Topping: saltede
pistacienødder uden skal og evt. rosiner
Halver peberfrugterne og fjern frø og stilk.
Læg peberfrugterne
på bagepapir på en bageplade, så
ydersiden vender opad. Kom blomkål buketterne ved siden af peberfrugterne på bagepladen.
Bag grøntsagerne i ca. 20 -25 minutter ved 180 grader i
varmluft og 200 grader ved alm. varme.
Så peberfrugterne er blevet lettere brændte på ydersiden.
Kom olie på panden og svits løg og hvidløg i 10 minutter ved
middel varme indtil det karamelliserer lidt og er mørt.
Tilsæt kogende vand, grøntsagsboullion,
timian og paprika til løgene og bland det hele sammen.
Lad blandingen stå og små simre i panden.
Tag bagepladen med grøntsagerne ud af ovnen og lad dem afkøle
lidt.
Fjern det yderste skind fra peberfrugterne med
en skarp lille kniv - hiv det af. Skær peberfrugterne i tern.
Skær blomkålen i
tern.
Kom peberfrugter og blomkål i gryden med løgblandingen og bland det hele sammen.
Hæld evt. mere vand i suppen, så det lige dækker grøntsagerne
Lad suppen simre i 20 minutter.
Blend suppen af et par gange til den er cremet.
Kom suppen
tilbage i gryden, varm suppen op og smag den til med peber og salt.
Server suppen med grofthakkede pistacienødder og rosiner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar