Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

torsdag den 12. februar 2015

Gulerods ingefær Suppe

Gulerødder er sunde, æbler fyldt med sødme og ingefær krydret. Det giver en pragtfuld suppe med en smuk farve.
Denne gulerodssuppe er ikke kedelig!  
3- 4 portioner

3 spsk. olivenolie

1 løg, skåret i stykker
1 fed hvidløg, hakket
2 spsk, frisk ingefær, skrællet og revet
1  æble, skåret i både uden stilk, blomst og kernehus.
750 g. gulerødder i skiver 
1 liter kogende vand
1 spsk. grøntsags boullion pulver
lidt fintrevet muskatnød
salt- peber
Topping: 5 - 6 hakkede mandler til hver portion suppe.

Svits løg i olien i 5 minutter.
Kom ingefær og hvidløg i og svits det med i 1 minut. 
Kom æbler og gulerødder i og rør godt rundt. 
Hæld vand og boullion i gryden og lad suppen simre i ½ time. 
Tag suppen fra varmen og lad den lige køle lidt ned, så den ikke er kogende. Blend suppen af nogle gange i en blender eller med en stavblender. 
Kom suppen tilbage i gryden, varm suppen op. 
Smag suppen til med muskatnød, peber og salt.
Server suppen med drys af hakkede mandler. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar