Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

tirsdag den 11. november 2014

Butternut græskar suppe med krydret knas

Super lækker suppe med krydrede græskarkerner, der lige giver det der helt særlige ved denne suppe.
Så husk også  at tage dig tid til at riste græskarkernerne med krydderierne.
3 - 4 personer  

1 butternut græskar eller et andet slags græskar, skrællet, udkernet og skåret i større tern.
2 løg, hakket
2 mindre æbler, groft revet
2 fed hvidløg, hakkede
¼ selleri hoved skåret i større tern.
2 spsk.olivenolie
2 tsk. tørret timian eller 3 tsk. frisk.
1,2 liter kogende vand
1 spsk. grøntsagsboullion.
Salt -peber - citronsaft.
Knas:
100 g. græskarkerner
2 tsk. knust spidskommen
1 spsk. sød chilisauce eller 1 - 2 tsk tørret chili
2 tsk. sojasauce
3 spsk. citronsaft
Lidt salt

Svits græskar, selleri, løg, hvidløg, æble i olien i 5 minutter under omrøring. Kom timian, vand og boullion i gryden. 
Lad suppen småkoge i ½ time under låg.  
Blend suppen. 
Smag suppen til med salt, peber og citronsaft og kog suppen op.
Rist græskarkernerne på en varm, tør pande i 2 minutter. 
Tilsæt spidskommen og  chilisauce rør rundt. 
Tilsæt sojasauce og citronsaften. 
Rist græskarkernerne i 5 minutter under omrøring til de er tørre, smag dem til med salt - husk de er varme.

Server suppen med et drys af de ristede, krydrede græskarkerner og eventuelt groft brød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar