Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

søndag den 6. juli 2014

Chokolade Kokos Banan kager

Kagerne er tætte og bløde med en intens smag af chokolade, kokos og et strejf af banan.
Det er nogle små bløde kager -så forveksel dem ikke med almindelige småkager, og de kan ikke gemmes i en kagedåse - men skal i fryseren, hvis de skal gemmes til senere brug. 
Kagerne er med lidt sødestof, og vil du helt udelade enhver form for sødestof, skal du tilsætte en moset banan og lidt mere havremel til dejen. 
Kagerne er også uden hvedemel og æg - så de er veganske
12 – 13 stk.

120 g. havremel- det er blendet havregryn
75 g. Kokosmel
2 spsk. kakao pulver usødet
et nip salt
1 tsk. bagepulver
1 stor banan moset
1 dl kokosmælk - her kan du også bruge sojamælk eller alm. mælk, men det giver en mere intens smag at bruge kokosmælk
3 spsk. birkesød - som er sødestof fra Birketræer eller brug Stevia eller 6 spsk. Akacesirup eller honning
1 tsk. ren vanille
60 g.  hakkede mørk chokolade
evt. 3 spsk. grofthakkede mandler 
evt. 3 spsk. tørrede Gojibær  - som er et meget sundt tørret bær, med en rød farve som smager som en blanding af rosin og tranebær.
 – eller komme nogle andre nødder og tørrede frugter i -uden sukker da det ikke behøves.

Rør havremel, bagepulver, kakaopulver og salt sammen, og kom halvdelen af den hakkede chokoladen i.
Bland kokosmælk, banan, vanille og sødestof sammen i en anden skål eventuelt med en blender. 
Kom denne kokos-banan blanding over i melblandingen.
Tilsæt de hakkede tørrede bær.
Ælt dejen.
Form 12 – 13 store kugler af dejen med fugtige hænder.
Tryg dejkuglerne flade på bagepapir på en bageplade.
Drys kagerne med resten af den hakkede chokolade. 
Bag kagerne ved 180 grader i 10 - 12 minutter. 
Lad kagerne afkøle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar