Her er endnu en opskrift på is, som er uden æg og fløde.
Det er jo bare Isvejr - med den varme vi lige nu har over landet, er der brug for at vi bliver kølet ned ;-)
Jordbær is.
3 - 4 portioner.
½ kg. Jordbær
2 spsk. vand.
1 dl. rørsukker
Et nip salt
1 ds. kokosmælk.
1 spsk. majsstivelse, maizenamel - kan fås øko
lidt vanille
evt. lidt citronsaft
pynt: frisk jordbærmynte
Skær jordbærerne i halve eller kvarte.
Kom dem i en gryde
sammen med vand, sukker og salt.
Lad jordbærene simre møre.
Mos bærrene med en
gaffel og lad dem simre endnu 3 minutter.
Rør majsstivelse med halvdelen af kokosmælken og kom det i
jordbærrene.
Lad blandingen simre videre til det koger under omrøring.
Tilsæt
resten af kokosmælken og vanille.
Bland og smag jordbærblandingen til med sukker eller lidt citronsaft.
Lad blandingen afkøle i form og frys den derefter i en time.
Pisk rundt i
isblandingen og kom det i fryseren igen.
Frys isen mindst 4 timer, helst til næste dag, og gerne i
længere tid.
Server isen eventuelt med jordbærmynte.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar