Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

søndag den 27. juli 2014

Quinoa Chili

Det er godt med noget stærkt i varmen 
- selvfølgelig skal vi tage hensyn hvis børn også skal spise med, så sæt sød chili sauce på bordet i stedet, og brug meget mindre chili og spidskommen i retten, så alle kan få den styrke i smagen som de ønsker :-)

Quinoa Chili.
4 personer.

125 g. quinoafrø, skyllet i en sigte
2½ dl vand
1 stort løg, hakket
eventuelt,(kan undværes): 1/2 butternut squash ikke for stor, skrællet, hakket  i mindre stykker
2 røde peberfrugt hakket i mindre stykker

2 almindelig størrelse squash hakkede i mindre stykker
1 dåse øko sorte bønner, skyllet i en sigte
1 dåse øko røde kidneybønner, skyllet i en sigte
3 dåser øko hakkede tomater

en lille dåse tomatpure øko.
4 fed hvidløg, hakket
1 jalapeno peber i tern
1. spsk. chili pulver, eventuelt mindre, alt efter hvor glad du er for chili, så smag retten til
3 spsk. usødet kakaopulver 
50 g. mørk chokolade 
½ spsk. stødt spidskommen
1 spsk. olivenolie
Salt - Peber
Topping: Her er det Cashewnødder, rosiner og lidt persille hakket .


Kom den skyllede quinoa og vand i en gryde, og kog det under låg ca. 17 - 20 minutter. 
I en anden gryde, varm olivenolie og tilsæt butternut squash og lad den småstege i 5 minutter. 
Tilsæt løg og peberfrugt og steg i 3 minutter. 
Rør hvidløg, jalapeño og squash i retten. 
Kog 5 minutter mere indtil grøntsagerne er møre. 
Tilsæt de sorte bønner, kidneybønner, tomater og tomatpure, varm det hele op. 
Rør den kogte quinoa i retten. 
Krydr med chili, spidskommen, kakao, chokolade, salt og peber. 
Varm retten igennem, lad retten stå og småsimre i 10 minutter, hvor du holder øje med retten, og rør i den 
og evt. tilsætter lidt vand, så retten ikke koger tør. 
Smag retten til eventuelt med lidt citronsaft hvis den mangler syrlighed eller lidt sødt, hvis den mangler det.
Server med nødder, rosiner og hakket persille.

Variation:Lav topping med avocado skåret i skiver og masser af tortilla chips

Ingen kommentarer:

Send en kommentar