Dette fad grøntsager med bønner er super godt, og krydderierne er med til at give den gode smag.
Jeg bruger her Butterbeans - de store hvide lidt flade
bønner - dem holder jeg meget af. De er ikke så ”melet” i smagen.
Bønnerne skal
udblødes i vand i mindst 8 timer og koges i en time i vand tilsat et
laurbærblad.
Butterbeans og
hvide Bønner kan købes økologiske på dåse, hvis det skal være nemt.
Husk
udblødte, kogte bønner kan fryses - så lav en stor portion og kom det meste i
portions fryseposer i fryseren til senere brug.
Blomkål med butterbeans og tomater.
3 - 4 personer
1 blomkål i buketter
6 forårsløg hakket eller 3 løg
250 g. små tomater skåret i både eller kvarte
400 g. Butterbeans eller hvide Bønner
3 laurbærblade knuste
1 stort fed hvidløg knust
2½ dl vand
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 1/2 spsk. stødt gurkemeje
2 tsk. stødt sød paprika
1 tsk. stødt spidskommen
salt og peber efter smag
rigeligt hakket persille til drys
Kom blomkål, løg, tomater og bønner i en skål.
Bland
laurbærblade, hvidløg, citronsaft, gurkemeje, paprika, spidskommen, salt,
peber, olie og vand i en anden skål - piske det sammen.
Hæld krydderiblandingen
over grøntsagerne og bland det hele godt.
Kom det hele i et ildfast fad.
Bag
retten i 1 time ved 180 grader.
Drys med
persille inden servering.
Server eventuelt med kogt Quinoa og lidt
skyr eller creme fraiche.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar