Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

fredag den 13. juni 2014

Kokospandekager med Jordbær og hyldeblomster

Nu hvor hyldeblomsterne dufter og blomstrer mange steder, er der mange der laver hyldeblomstsaft. 
Jeg bruger saften både i dressinger og i desserter.
- eller som her sammen med jordbær.
Jordbær og hyldeblomster er for mig lig med midsommer - som det jo er -lige nu.
Den tid er så kort, så det gælder bare om at nyde naturen, og alt der er i den. En tid hvor der ligger forventninger i luften, hvor vi alle venter på at det ER sommer og ferie, eller noget nyt begynder. En tid der giver os varme, lys og lethed.

Nyd de her pandekager som dessert, en doven weekend morgen eller tag dem med på tur i madkurven.

Kokospandekager med jordbær og hyldeblomster
2 personer- 4 mindre pandekager

2 æg
1 dl. kokosmælk 
200 g. speltmel gerne den grove
lidt vanille 
lidt salt
1 spsk. citronsaft
3 - 4 spsk. vand
Lidt smør til stegning
14 - 15 jordbær
4 spsk. koncentreret Hyldeblomstsaft eller 2 spsk. Akacie honning
Lidt friske hyldeblomster eller revet kokos.


Skyl jordbærrene, fjern blomst og halver bærrene. 
Kom dem i en lille skål og overhæld dem med hyldeblomstsaft eller honning. 
Rør i bærrene, så det søde fordeles på dem. 
Pisk kokosmælk, salt, mel, vanille, æg, citronsaft og vand sammen. 
Steg 4 pandekager på en pande med lidt smør på panden.  
Anret pandekagerne på tallerkener og læg jordbærene ovenpå. 
Drys eventuelt med lidt friske hyldeblomster uden det grønne eller drys med lidt kokos. 
Server :-) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar