I går aftes havde jeg mest lyst til at være udenfor og ikke så meget i køkkenet pga. det dejlige vejr :-)
Jeg havde lyst til stegte ris - men havde
noget kogt quinoa fra dagen før.
Quinoa koges ved først at skylle frøene i koldt vand - det
er vigtigt, da der lige skal skylles bitterstoffer der sidder på frøene af.
Derefter koges de under låg i 20 minutter i lidt mere end dobbelt så meget vand
som frø. Hæld evt, overskydende vand fra.
Edamame bønner havde jeg uden skal i fryseren - og det var nemt og hurtigt at lave - så det blev til:
Stegt Quinoa med Edamame bønner
2. portioner
1 spsk. olivenolie eller smør
1 lille hakket løg
2 fed hvidløg, skåret i tern
2 store groftrevne gulerødder
¼ øko spidskål skåret i strimler - eller anden kål
2 store håndfuld edamamme bønner med skal eller 1½ dl.
afskallede edamame bønner
2 spsk. sojasauce, efter smag
Peber
En lille håndfuld cashewnødder grofthakkede eller brug mandler
evt. 4 - 6 radiser
Varm olien op på panden.
Tilsæt det hakkede løg og hvidløg- svits ½ minut.
Tilsæt revet gulerod og svits ½ minut.
Tilsæt stimlet kål, og
bønner og steg i 2 minutter.
Tilsæt det kogte quinoa.
Steg videre i 3 minutter
under omrøring.
Smag retten til med soja og frisk kværnet peber.
Drys retten med nødder
og server den sammen med snittet radis.
Variation:
Brug forårsløg istedet for løg.
Slå et æg ud i panden pr.portion og steg det med de
sidste 3 minutter, samtidig med at du
rører rundt på panden.
Brug andre rå grøntsager
i stedet for radis f.eks tomat eller agurk.
Drys med rosiner udover den færdige
ret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar