Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

fredag den 6. juni 2014

Boghvede Soba Nudler med Kokos-grøntsagssauce

Det her er bare lækkert og det er en hurtig lavet ret!

-og jeg er ret vild med Edamame bønner, som kan fås på frost med eller uden bælge  ;-)... 
Vi kan sagtens dyrke Edamame bønnerne selv i haven eller på altan - det er godt for miljøet, for så kommer de ikke langvejs fra. 
Ved at købe en pose tørrede soja bønner, som lægges i blød i vand i en uge, hvor vandet skiftes hver dag. Sæt dem ligesom ærter i jorden, og giv dem noget at vokse op af. Så skal de høstes, når de er grønne ligesom andre bønner og ærter. 

Jeg har ikke spist nudler i mange år, da de almindelige nudler indeholder hvedemel, som jeg reagerer allergisk overfor - men de her boghvede nudler kan jeg sagtens tåle :-)

3 portioner
 
2 fed hvidløg, hakket
Fintrevet ingefær frisk 2 tsk.
1 spsk. fintrevet øko citronskal
Et stykke chili eller tørret chili efter smag
4 spsk. hakket persille
4 spsk. cironsaft friskpresset
2 tsk. tørret koriander
1 tsk. spidskommen
Salt
1 spsk.olivenolie
1 dåse kokosmælk
Soba nudler ca. 250 gram
1 rød peberfrugt i tern
1½ dl. Edamame bønner taget ud af bælgene eller grønne ærter
6 hakkede valnødder til drys
hakket persille til drys
Evt.serveres med sød chili sauce på flaske og rosiner.

Kom nudlerne i kogende vand med lidt salt og kog dem i ca. 4 minutter. 
Kom derefter nudlerne i en sigte og overhæld dem med koldt vand.  
Varm olivenolien op i en stor pande og kom hvidløg, chili, koriander, revet citronskal, ingefær og spidskommen i olien og steg det i to minutter.  
Kom kokosmælken på panden sammen med persillen og lad det små simre i  3 - 4 minutter. 
Tilsæt edamame bønner og peberfrugt tern og lad dem simre med i 3 - 4 minutter.
Smag kokos kryddersaucen til med salt og frisk peber.  
Kom de afdryppede nudler i saucen, og varm den med i 2 minutter under omrøring. 
Server Nudelretten drysset med de hakkede valnødder og persille.

Serveres eventuelt med sød chili sauce og rosiner til. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar