Det her er bare lækkert og det er en hurtig lavet ret!
-og jeg er ret vild med Edamame bønner, som kan fås på frost med eller uden bælge ;-)...
Vi kan sagtens dyrke Edamame bønnerne selv i haven eller på altan - det er godt for miljøet, for så kommer de ikke langvejs fra.
Ved at købe en pose tørrede soja bønner, som lægges i blød i vand i en uge, hvor vandet skiftes hver dag. Sæt dem ligesom ærter i jorden, og giv dem noget at vokse op af. Så skal de høstes, når de er grønne ligesom andre bønner og ærter.
Jeg har ikke spist nudler i mange år, da de almindelige nudler indeholder hvedemel, som jeg reagerer allergisk overfor - men de her boghvede nudler kan jeg sagtens tåle :-)
3 portioner
2 fed hvidløg, hakket
Fintrevet ingefær frisk 2 tsk.
1 spsk. fintrevet øko citronskal
Et stykke chili eller tørret chili efter smag
4 spsk. hakket persille
4 spsk. cironsaft friskpresset
2 tsk. tørret koriander
1 tsk. spidskommen
Salt
1 spsk.olivenolie
1 dåse kokosmælk
Soba nudler ca. 250 gram
1 rød peberfrugt i tern
1½ dl. Edamame bønner taget ud af bælgene eller grønne ærter
6 hakkede valnødder til drys
hakket persille til drys
Evt.serveres med sød chili sauce på flaske og rosiner.
Kom nudlerne i kogende vand med lidt salt og kog dem i ca. 4
minutter.
Kom derefter nudlerne i en sigte og overhæld dem med koldt vand.
Varm olivenolien op i en stor pande og kom hvidløg, chili,
koriander, revet citronskal, ingefær og spidskommen i olien og steg det i to minutter.
Kom kokosmælken på panden sammen med persillen
og lad det små simre i 3 - 4 minutter.
Tilsæt edamame bønner og peberfrugt tern og lad dem simre med i 3 - 4 minutter.
Smag kokos kryddersaucen til med salt og frisk peber.
Kom de afdryppede nudler i saucen, og varm den
med i 2 minutter under omrøring.
Server Nudelretten drysset med de hakkede valnødder
og persille.
Serveres eventuelt med sød chili sauce og rosiner til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar