Se også min blog med 700 vegetaropskrifter på lue-vegetarmad.blogspot.dk her

mandag den 23. juni 2014

Dhal med to slags linser og grøntsager

En dejlig krydret ret, som tilfredsstiller vores smags sanser og er sund, nærende og mættende.
4 personer.
8 fed hvidløg, pressede
4 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
3 tsk. gurkemeje
1 tsk. karry
1 laurbærblad knust
½ tsk. tørret chili
3 spsk. olivenolie  
3 mellemstore løg, hakkede
2½ dl. røde linser
1 dl. sorte eller grønne linser
1 liter vand
2 tsk. urte boullionpulver
1 ds. hakkede øko tomater eller 6 store hakkede tomater
salt og peber
citronsaft
4 gulerødder skåret i ringe og 1/4 til ½ blomkål eller anden kål.
Drys: Hakket persille


Bland hvidløg, koriander, spidskommen, gurkemeje, karry,laurbærblad, chili og olie i gryden. 
Svits krydderierne i et minut. 
Tilsæt hakket løg. 
Svits i et til to minutter og tilsæt vand, linser, boullionpulver  og hakkede tomater. 
Kog retten op og lad den stå og simre i 15minutter. 
Tilsæt hakkede gulerod og blomkål. 
Tilsæt evt. mere vand, så retten ikke koger tør. 
Lad retten simre 20 minutter. 
Smag til med salt, peber og citronsaft. 
Server eventuelt med ris, kogt quinoa eller brød.  


Variation: server med friske ananasstykker til. Du kan lave Dhal meget stærkere med mere chili og med lidt cayennepeber. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar