En dejlig krydret ret, som tilfredsstiller vores smags sanser og er sund, nærende og mættende.
4 personer.
4 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
3 tsk. gurkemeje
1 tsk. karry
1 laurbærblad knust
½ tsk. tørret chili
3 spsk. olivenolie
3 mellemstore løg, hakkede
2½ dl. røde linser
1 dl. sorte eller grønne linser
1 liter vand
2 tsk. urte boullionpulver
1 ds. hakkede øko tomater eller 6 store hakkede tomater
salt og peber
citronsaft
4 gulerødder skåret i ringe og 1/4 til ½ blomkål eller anden kål.
Drys: Hakket persille
Bland hvidløg, koriander, spidskommen, gurkemeje,
karry,laurbærblad, chili og olie i gryden.
Svits krydderierne i et minut.
Tilsæt
hakket løg.
Svits i et til to minutter og tilsæt vand, linser,
boullionpulver og hakkede tomater.
Kog
retten op og lad den stå og simre i 15minutter.
Tilsæt hakkede gulerod og blomkål.
Tilsæt evt. mere vand, så retten ikke koger tør.
Lad retten simre 20
minutter.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Server eventuelt med ris,
kogt quinoa eller brød.
Variation: server med friske ananasstykker til. Du kan lave
Dhal meget stærkere med mere chili og med lidt cayennepeber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar